„Arta conversației Tongue Fu!” este una dintre cele mai bune cărți de comunicare pe care le-am citit până acum. Și spun asta din mai multe motive:

1. Autoarea deține „centura neagră” în arta conversației pentru că „ucide cu tandrețe conflictele”. Dacă ai doi sau mai mulți copii care nu se înțeleg între ei sau la serviciu ai conflicte cu șeful sau unul dintre colegi, ori nu te mai înțelegi cu soțul/soția, nu mai sunteți pe aceeași lungime de undă și vorbiți una dar înțelegeți alta, atunci această carte este pentru tine.

2. Te învață să spui NU fără să te simți vinovat, cu demnitate.

3. Înveți să pui capăt conflictelor de orice natură cu mult tact, demnitate și iubire.

4. Te ajută să capeți încredere în forțele proprii pentru a nu mai fi supus abuzurilor verbale.

Uite câteva idei din carte care m-au impresionat:

– Prima idee este: Răspunde nu reacționa! Întrebarea potrivită pe care ar fi bine să ți-o adresezi este: Cum m-aș simți dacă aș fi în locul lui/ei/lor? Două citate la această idee : „Adesea este mult mai bine să ignori o insultă decât să o răzbuni”, spunea Seneca și altul din Mahatma Gandhi „Cei slabi nu pot niciodată să ierte. Iertarea este virtutea celor puternici”.

– La finalul fiecărui subcapitol se află un tabel care cuprinde cuvinte conflictuale versus cuvinte cinciliante foarte folositoare în diferite situații de viață care ne pun nervii la încercare.

– Altă idee: Domolește gâlceava cu ajutorul distracției, adică să faci haz de necaz. Un citat care susține această strategie este din Erma Bombeck „Dacă poți să râzi de o anumită situație, o poți accepta cu ușurință”.

Alinați durerea oamenilor care se află în suferință, cu alte cuvinte „Nimeni nu vrea sfaturi ci susținere”, citat din John Steinbeck

Evitați cu eleganță certurile și conflictele sau cu alte cuvinte, respinge fără ca să fii respingător pentru că „Supremul scop al comunicării umane este- sau ar trebui să fie- reconcilierea” citat din M Scott Peck

Păstrează tăcerea! pentru că: „Este mai bine să-ți înghiți cuvintele decât să fii nevoit să le mănânci mai tărziu”  citat din Franklin D. Roosevelt

– „Cel mai bun leac pentru mânie este amânarea” zicea Seneca așa că o soluție ar fi să răspunzi la o întrebare cu o altă întrebare. Atenție că ignoranța stă în spatele oricărui conflict!!!

– O să închei aici cu o ultimă idee, pentru că am tendința de a-ți da toată cartea și ți-aș lua bucuria lecturării ei, cu: În orice situație găsește soluții nu greșeli și un ultim citat dintr-un anonim:”Înțelepciunea desăvârșită este să trăiești în prezent, să faci planuri pentru viitor și să profiți de pe urma trecutului”. 

O carte WOW!!! Una dintre puținele din categoria ei – COMUNICARE. Este cartea pe care o voi păstra cu sfințenie în bibliotecă și pe care o voi deschide ori de câte ori voi simți că mă supără/ deranjează ceva sau cineva.

O găsești AICI: http://bit.ly/21AtgMr

Folosește CODUL de reducere 0316,  de 20%  la orice produs de pe site-ul Editurii Amaltea în secțiunea “Adaugă comentarii la comanda ta”. Transportul este gratuit. Chiar dacă apare cost de transport (așa este setat programul editurii) la sosirea coletului se achită doar suma cărții cu 20% mai putin fără costuri de transport DOAR DACĂ se folosește codul 0316.