Astăzi am ales să vă fac cunoştinţă cu prietena şi partenera mea din noul proiect numit “De la automatism la autenticitate”, Carmen Sasu. O femeie puternică, om de afaceri perseverant şi inteligent, mamă extraordinară, un suflet cald şi iubitor şi o prietenă de nădejde. Aşa am cunoscut-o eu.

M-am gândit însă, că cel mai bine este să o las pe ea să ne povestească ce simte.

După doisprezece ani de învăţământ credeam că ştiu câte ceva despre psihologia umană. Schimbarea făcută în 1992, intrarea într-o multinaţională în care de la bun început mi s-a solicitat să fac training, să livrez şi deopotrivă să construiesc planuri de training mi-au arătat o altă perspectivă a ce presupune  învăţarea continuă  şi  dezvoltarea personală.

Am învăţat repede că adultul are aşteptări pe care şi le poate defini uşor în prezenţa unui profesionist şi am mai înţeles că acest proces de autocunoaştere şi de învăţare nu se încheie niciodată.

Am dezvoltat strategii de training şi am avut ocazia să coordonez echipe de traineri atât în multinaţională cât şi în cadrul firmei Codecs – Open University.

Antreprenoriatul a început pentru mine odată cu deschiderea firmei de  consultanţă şi training, Romarketing, în 1995 – a fost un pas curajos şi totodată s-a dovedit în timp ca fiind unul care mă reprezintă şi care m-a învăţat că prin  munca în echipă poţi crea lucruri de durată.

Ce mă defineşte ca persoană?

Caut întotdeauna oportunităţile şi niciodată nu m-am confruntat cu o criză în gândire şi inovaţie, curajul de a testa lucruri noi. Munca, curajul, optimismul şi peste toate acestea muultă perseverenţă sunt calităţile pe care mi le atribui.

Interacţiunea umană şi dialogul cu cei interesţi de propria existentă mă stimulează în a-i sprijini.

Ce ştiu să fac?

Am vorbit multora despre antreprenoriat (peste 1000 de persoane) şi în egală măsură i-am încurajat  să facă acea schimbare majoră care pentru unii însemnă un nou început. Am insistat mult nu numai asupra aspectelor de funcţionare a unei afaceri, ci în egală măsură asupra modului în care viaţa li se va schimba, asupra impactului pe care îl are statutul de antreprenor în viaţa personală. Le vorbesc celor intersaţi şi prin prisma propriei experienţe. Soluţii noi la situaţii noi  le-am pus în discuţie în cadrul sesiunilor de formare pentru cei care şi-au păstrat statutul de angajat. Doar într-un singur an am livrat 140 de zile de training.

 Lumea de azi nu mai funcţionează după modelele pe care le ştiam. Este nevoie să ne schimbăm şi noi odată cu ea. Este un subiect pe care îl abordez de la proaspeţi absolvenţi de facultate, elevi de liceu în ani terminali, cât şi manageri în cadrul atelierelor sau sesiunilor de coaching.

Experienţa multiculturală pe care am dezvoltat-o în proiecte internaţionale m-a ajutat să îmi confirm încă o dată, că problemele umane sunt aceleaşi şi că soluţiile pornesc de la noi, cei care le-am creat.

Sunt formator acreditat, Manager de proiect şi evaluator de proiecte, absolvent de Open University, Harvard Business School.

Am înfiinţat  Asociatia de resurse Umane Oradea.