Un studiu realizat la Universitatea Harvard timp de mai multe decenii a arătat că: “Relațiile bune ne mențin mai sanătoși și mai fericiți“.

Se pare că oamenii care au mai multe legături sociale, care sunt mai conectați cu familia, prietenii, comunitatea sunt mai fericiți, mai sănătoși, trăiesc mai mult. Cei care sunt singuratici trăiesc trist, se îmbolnăvesc și mor mai repede.

Practic ei au măsurat nivelul de mulțumire al subiecților în relațiile pe care le aveau.

Ce rost are să stai într-o relație atunci când bucuria dispare, când începi să te rupi în bucăți precum piesele unui puzzle? Când ajungi să uiți cine ești cu adevărat…

Îți trebuie o doză bună de curaj să recunoști că ai făcut alegeri greșite și să poți să mergi mai departe.

În astfel de cazuri cei mai mulți dintre noi ne întristăm și ne închidem inimile. Ba unii ne minimizăm într-atât încât ne pierdem și ultimul gram de speranță și încredere în noi.

Să ne amintim că avem secundă de secundă capacitatea de a alege. De a alege cum vrem să ne simțim, ce vrem să gândim, cum vrem să ne trăim viața. De a alege unde vrem să fim și ce oameni vrem în jurul nostru.

Și să ne amintim că nu suntem niciodată singuri. Dumnezeu este în fiecare dintre noi.

Să ne menținem inimile deschise, zic!

Să ne deschidem în fața iubirii și să comunicăm cu ceilalți de la inimă la inima, fără griji și fără așteptări.

Cum spunea Khalil Gibran: “Iubiți-vă unul pe celălalt, dar nu vă legați prin dragoste. Lăsați mai curând ca iubirea să fie o mare mișcătoare între malurile sufletelor voastre.”

Îți doresc să iubești și să fii iubit!

Cred că cea mai importantă relație pentru a fi cu adevărat fericit este cea pe care o ai cu tine însuți.

Dacă știi răspunsul la următoarele întrebări atunci înseamnă că ai o relație bună cu tine: Cât de bine te cunoști cu adevărat? Care îți sunt darurile cu care te-ai născut? Le valorifici? Cât de liber ești într-o relație de iubire? Câtă libertate oferi celor din viața ta?

Nu poți avea o relație armonioasă cu altcineva până nu o ai mai întâi cu tine. Așa că îndemnul meu pentru fiecare dintre noi este să facem pace cu noi și apoi să încheiem relații cu oricine altcineva.

Îți doresc relații armonioase și pline de iubire în primul rând cu cea mai importantă persoană din viața ta – CU TINE!