Nu spune nimeni că-i ușor SĂ FII. Să trăiești este foarte simplu atunci când faci asta visând, în timp ce dormi. Și nu mă refer aici la somnul din timpul nopții ci la cel pe care îl dormim cu ochii deschiși.

Să mă explic…

Sunt unii care trăiesc viața ca într-un vis frumos sau ca pe cel mai urât coșmar și ei zic că trăiesc, sau cred că trăiesc.

Alții însă au realizat că visează și s-au trezit. Însă nu de tot. Adică trăiesc în starea de REVERIE, undeva între veghe și somn (între viață și moarte).

Și desigur mai sunt și aceia care s-au trezit complet și privesc viața ca pe cel mai frumos cadou bucurându-se de el în acceptare și responsabilitate. Aici tindem cu toții numai că-i de lucru.

Dacă pornim de la premisa că viața este o iluzie, o proiecție, o formă de manifestare a minții nostre subconștiente, atunci conform celor de mai sus, toți trăim o iluzie.

Și ce-i mai haios este că mulți dintre noi ne încrâncenăm, ne chinuim, suferim, ne zbatem să facem, să schimbăm sau să controlăm tot ce apare în această iluzie, numită viață.

Am văzut un video, acesta: https://www.youtube.com/watch?v=im_SmDVn1ZI în care domnul adresează doamnei urmatoarea întrebare: Cum ar fi dacă te-ai îndrăgosti de necunoscut? (Prietenul meu Lotfi M’ Rad mi l-a trimis)

Chiar așa. Cum ar arăta viața noastră dacă ne-am îndrăgosti de necunoscutul din ea și nu am mai încerca să o controlăm? Care este totuși limita dintre a te abandona și a fi ferm? Cu alte cuvinte vrem adevărul sau continuăm să ne păcălim?

Trebuie să recunosc că și eu la asta lucrez, pentru că am tendința de a controla cu mintea mea conștientă (Ha ha ha!) oameni și anumite situații din viața mea.

Am văzut că suferința apare atunci când mă opun, când încerc să controlez circumstanțele. Când mă opun la ceea ce vine în mod firesc și natural în viața mea.

Și m-am întrebat: atunci ce rost au deciziile? Să iau sau nu o decizie? Să las viața să curgă văzând ce-mi aduce sau să iau frâiele în mâni și să aleg conștient? Unde este limita dintre a lăsa viața să curgă și a te implica, în sensul de a decide tu?

Cum ar fi dacă aș alege să fiu bine cu mine în fiecare zi? Asta ar fi o alegere conștientă… Bine, bine, dar cum să fac asta?

Vorba cuiva, este doar o chestiune de intenție. Intenția mea este să fiu bine cu mine…. Și se întâmplă. Numai că-i atât de simplu încât mintea noastră nu acceptă și începe să pună piedici. Nu poate fi atât de simplu… Și totuși…

Expresia: “Să se facă voia ta. Și s-a înfăptuit…” este cât se poate de adevărată. Și ține de credință și încrederea în tine. Dacă tu crezi că poți, ai dreptate. Dacă tu crezi că nu poți, iar ai dreptate. Și se face după credința ta…

Mă întreb dacă programele care se manifestă din mintea subconștientă au o ordine anume, un “calendar” după care “prind” viață (se materializează)?!  Întrebarea aceasta este retorică și în acelși timp ironică însă merită să încerci să găsești un răspuns… Vei ajunge să descoperi alte lucruri interesante despre tine, despre viață.

Am să închei cu alte câteva întrebări la care te rog să îți răspunzi singur iar dacă simți să împărtășești cu noi, te invit să o faci printr-un comentariu la articol. Acestea sunt:

  1. Ce este viața pentru tine?
  2. Dacă ar fi să o iei de la capăt ce ai schimba sau ce ai face diferit?
  3. Care este cea mai mare frică a ta?
  4. Știi cine sau ce ești cu adevărat?

Rolul acestui articol este acela de a începe să îți adresezi întrebări… Primul pas către inima ta… vezi ce simți, ce gândești…