Am pornit a scrie acest articol inspirată fiind de un comentariu pe care l-a făcut Ana la articolul ”Experiență de viață de tip, WOW!”

Poți citi comentariul ei și răspunsul pe care l-am oferit, deschizând pagina articolului doar printr-un click pe titlul acestuia.

Probabil că și tu te-ai întrebat în anumite situații de viată: De ce a făcut asta? Sau: De ce am făcut eu asta? Așa că astăzi o să aflăm: De ce facem ceea ce facem? Ce din noi ne împinge să acționăm într-un anumit fel la un anumit moment dat din viața noastră?

Am lămurit în alte articole că existăm doar noi și gândurile noastre și că tot ceea ce este în exteriorul nostru este doar oglinda a ceea ce este în interior.

Ce ne mână să acționăm ”așa” sunt convingerile, programele, amintirile noastre stocate în mintea subconștientă.

Tot ceea ce facem, fie că pare că facem altora, ne facem nouă înșine. Sună poate prostesc și fără sens, însă dacă privești mai atent la viața și acțiunile tale îți dai seama că-i așa.

Spre exemplu de ce faci acte caritabile sau îi ajuți pe ceilalți? Pentru că asta te face sa te simți bine, îți dăruiești practic ție o anumită stare, poate aceea de mulțumire.

Când am mai mulțumit încă o dată la finalul articolului menționat mai sus, nu m-am gândit nicio secundă dacă trainerul respectiv are sau nu ”nevoie” de recunoștința mea.

Pur și simplu dintr-un imbold interior am simțit să fac asta. Și ghici ce? Starea mea de recunoștință mi-a generat o nouă stare, de bucurie.

Ai să spui bine, bine dar când facem rău cuiva de ce facem asta?

În acest caz viața mi-a dat trei răspunsuri:

  1. Pentru că așa oglindim partea de umbră din celălalt și îi arătăm că nu este pe ”cale”. S-a depărtat de sine. Adică nu și-a acceptat încă întreaga lui natură/ființă, iar eu prin comportamentul meu îi dau posibilitatea să se accepte așa cum este și să curățe în el acel program/amintire…
  2. Pentru aceia dintre voi care sunteți raționali, poate fi un comportament dobândit în copilărie ca urmare a unui abuz emoțional, verbal sau chiar fizic.
  3. Pentru cei cu înclinații spirituale avansate, este foarte posibil ca înainte de a veni pe pământ să ne fi vorbit cu ”agresorul” că pentru a învăța o anumită lecție și a evolua ca spirit, să apară în viața noastră la un anumit moment dat și să ne ”facă rău”. Se spune că acești oameni ne iubesc cel mai mult pentru că și-au asumat acest rol ”ingrat” tocmai pentru a ne ajuta să evoluăm.

Care dintre aceste variante ți se potrivește o știi doar tu. Însă dacă vrei să împărtășești cu noi o poți face lăsând un comentariu mai jos.