Nu știu cum a fost la tine (mi-ar păcea să aflu printr-un mesaj privat sau un comentariu la acest articol), însă la mine lucrurile stau cam așa.

Acum ceva vreme gândeam despre mine că-s o „ratată” în materie de relații de cuplu. Două căsnicii eșuate și o relație de lungă durată terminată și ea. Probabil că ai făcut deja ochii mari citind această afirmație.

Asta până de curând când m-am „iluminat” și am înțeles că toate experiențele trăite alaturi de partenerii mei de viață m-au ajutat să fiu tot ceea ce sunt astăzi, ducându-mă mai aproape de cine sunt cu adevărat.

Există relații karmice și relații de destin. Nu zic eu, ci am citit în mai multe scrieri asiatice.

Se pare că rolul relațiilor de cuplu este acela de a crește ambii parteneri. Adică devenim oglinzi unul altuia iar în acest context avem două opțiuni:

  1. Prima, de a accepta, îmbrățișa și schimba ceea ce reflectă celălalt și nu ne place la noi, caz în care se închide lecția și următorul partener va fi ceea ce ți-ai dorit întotdeauna (relație de destin).

 

  1. A doua, de a respinge și reacționa atunci când oglinda noastră manifestă un aspect pe care nu îl acceptăm în noi, caz în care următorul partener va fi de aceeași factură cu precedentul, adică va reflecta același lucru pentru a-ți da posibilitatea încă o dată să vindeci în tine ce-i de vindecat (relație karmică).

 

Cred că Deepak Chopra spunea că atunci când îți vei afla propria cale abia atunci îți vei găsi și propria poveste de iubire. Cu alte cuvinte, atunci când te cunoști pe tine cu adevărat, oglinzile (partenerii) vor reflecta mai mult partea ta de lumină decât pe cea de umbră, iar atunci când partea de umbră va fi reflectată vei știi să o iubești și să te bucuri de viață alături de partener în iubire, libertate și încredere reciprocă.

Toate poveștile de iubire (relațiile de cuplu) au ca și scop descoperirea de sine. Am scris cu ceva vreme în urmă un articol care a făcut furori „De la trădare la descoperirea de sine”, în care povesteam de ce trădează (înșeală) unii parteneri de cuplu. Scopul final fiind același – descoperirea de sine.

Toate relațiile sunt până la urmă, relații cu Dumnezeu, astfel că relația de bază nu este cu persoana iubită ci cu tine însuți.

Cred că tot Deepak spunea că: „Idila este vacanță, relația este școală” și că: „A fi într-o relație necesită devoțiune, răbdare și perseverență și este mult mai dificil decât a te îndrăgosti.”

Pot spune după toate experiențele avute până acum, că înainte de a intra într-o relație nouă de iubire este necesar să îți iei puțin timp cu tine pentru a te descoperi și a-ți descoperi darurile. Doar așa vei putea dărui necondiționat și liber din ceea ce ești.

Îți doresc să ai o relație de cuplu bazată pe iubire, libertate și încredere reciprocă și să devii un expert în tine însuți!