Astăzi am spus că voi scrie despre ”inspirație”, inspirată fiind de buna mea prietenă, Codruța Belean de la TV Arad, care realizează emisiunea ”Câte-n lună și-n stele!” pe care te invit să o urmărești în fiecare joi seara. Are invitați unul și unul iar într-o ediție viitoare voi merge și voi povesti împreună cu ea despre INSPIRAȚIE și oameni care inspiră.

Însă schimbare de planuri pentru că m-am simțit ”inspirată” să scriu despre altceva; despre SCHIMBARE.

Cum în viața mea a intervenit de curând o nouă schimbare toți cei cu care m-am întâlnit și care cunosc noua situație se uită la mine ca la sfintele moaște și spun ceva de genul: Cum de poți fi așa de liniștită? Cum poți fi așa de calmă și de senină, chiar fericită?

Răspunsul este mereu același: M-am abandonat vieții, lui Dumnezeu și Îl las pe El să își facă treaba de părinte iubitor. Practic m-am încredințat Lui.

Și când spun asta nu-ți imagina că stau cu mâinile în sân toată ziua așteptând să îmi aducă una și alta fără ca să fac nimic. Nu. Sunt chiar foarte activă și implicată în tot ceea ce fac. Și nici ”religioasă” nu am devenit deși Îl pomenesc de mai multe ori pe zi. Nu o să îți spun că și vorbesc cu El ca să nu mă consideri cumva. 🙂

Să revenim la schimbare și mai ales la teama de schimbare.

De unde vine rezistența asta la schimbare? De ce ne opunem atunci când inima noastră spune asta-i calea pe care este nevoie să mergi nu drumul pe care ești acum? Vezi că ai greșit traseul. Ești departe de tine, de calea ta. Reconfigurează-l! Și noi ce facem atunci? Intervine frica, ne panicăm, opunem rezistență, suferim datorită conflictului dintre minte și glasul inimii și alegem în majoritatea cazurilor să nu schimbăm nimic. Să rămânem acolo unde suntem chiar dacă nu ne este bine nici nouă, nici celor de lângă noi.

Îți trebuie o doză mare de ”curaj” (cum mi-au spus cei apropiați) sau de ”nebunie” (cum cred unii) ca să faci schimbarea.

Totul ține de o simplă alegere/ decizie. Aleg să pășesc în necunoscut. Este atât de simplu. T. Harv Eker spunea în 2012 cred,  să acționăm împotriva fricii. Cred că de atunci l-am luat  în serios.

Hai să îți spun ce câștigi dacă te avânți/ abandonezi ”necunoscutului”:

 1. Libertate – senzația aceea că poți totul și că ești liber (eliberat) de toate.
 2. Iubire necondiționată – în primul rănd de la tine pentru tine, apoi de la ceilalți.
 3. Claritate – în gândire și simțire. Realizezi că tot ceea ce ai nevoie este în tine – toată iubirea, bucuria, pacea. Te eliberezi de frici (da, serios nu mai am nicio frică) și trăiești în iubire. Rezultatul este WOW!
 4. Prieteni noi – întâlnești oameni frumoși cu care poți lega relații intense de prietenie.
 5. Muuultă bucurie – apar noi oportunități și situații noi din care ai de învățat și te dezvolți mai rapid într-o direcție sau alta. Se adaugă călătoriile care aduc de fiecare dată bucurie și lectii noi de viață.
 6. Înțelepciune – pe care o poți da mai departe celor care vin către tine.

 

Ce pierzi dacă nu faci SCHIMBAREA (în plan personal sau de afaceri)?

 1. Oportunități extraordinare
 2. Oameni extraordinari
 3. Locuri extraordinare
 4. Experiențe de viață unice
 5. Încrederea în tine
 6. Și cel mai grav, credința și calea catre inima ta. TE PIERZI PE TINE!!!!

 

Cineva spunea că cea mai mare descoperire a tuturor timpurilor este faptul că o persoană își poate schimba viitorul, schimbandu-și atitudinea. Eu completez: schimbându-și atitudinea și acceptând totul așa cum este și cum vine, alegând conștient să fie bine cu sine indiferent de…

Îți doresc să alegi înțelept! Mult curaj tuturor!