Astăzi am ales o carte din domeniul financiar – „Învață să faci bani”. Deși este o carte „de cifre” mi-a plăcut mult pentru că pune accent pe factorul uman și are îndemnul: URMEAZĂ-ȚI INIMA!

Autorii ne vorbesc de trei ingrediente principale de care avem nevoie pentru a atrage mai mulți bani în viața noastră:

– Primul ingredient este: O viziune clară asupra a ceea ce încerci să creezi. Este necesar să te imaginezi folosind toate cele cinci simțuri, ca și cum ai trăi în mod real experiența dorită. De exemplu să te vizualizezi deja în casa visurilor tale. Asta-i un exercițiu pe care l-am facut cu ceva vreme în urmă și acum stau în casa visurilor mele.

– Al doilea ingredient este: Să te împrietenești cu învingătorul tău interior. Cu toții avem în minte două voci. Una critică și una suportivă. Ideea este să o dezvoltăm pe cea care ne ajută și să o liniștim pe cea critică.

– Al treilea ingredient este: Creează echipa de VIS. Adică înconjoară-te de oameni care au aceeași viziune cu tine și abilitați/ talente în direcția visului tău.

Pe scurt, formula magică ar fi aceasta:

SUCCES= MINTE CONCENTRATĂ+INIMĂ HOTĂRÂTĂ+ECHIPĂ DE OAMENI HOTĂRÂȚI ȘI CONCENTRAȚI

O altă idee cu care am rezonat este aceea de a găsi echilibrul între inimă și minte pentru că avem nevoie de amandouă în dimensiunea 3D. Și la fel cum au demonstrat-o studiile limbajul inimii este mai puternic decât limbajul minții. De aceea orice gând este nevoie să fie însoțit de o trăire in direcția respectivă.

„Starea de spirit îți creează starea financiară.”  

Cele cinci bunuri ale minții noastre sunt:

– Cunoștințe / Abilități/ Succese/ Eșecuri și temeri/ Provocări

Cele cinci încăperi ascunse ale inimii sunt:

– Dorințe/ Pasiuni/ Talente/ Înțelepciune/ Legături

Mă opresc aici nu înainte de a te invita să citești această minunată carte. Are ca toate cărțile de la Editura Amaltea exercitii, întrebări pertinente la care merită să îți răspunzi si de asemenea exemple, povești concrete ale unor oameni de succes.

Poți comanda cartea  AICI: http://www.amaltea.ro/invata-sa-faci-bani?keyword=invata%20sa%20faci%20bani&description=1

Folosește CODUL de reducere 0316,  de 20%  la orice produs de pe site-ul Editurii Amaltea în secțiunea “Adaugă comentarii la comanda ta”. Transportul este gratuit.