Despre Istvan Jakab nu pot spune decât atât. Un om absolut minunat pe care îl iubesc cu toată fiinţa mea şi sunt recunoscătoare Universului şi mie pentru că l-am atras în viaţa mea (tot prin Carmen Sasu). Şi asta pentru că m-a ajutat ca prin mişcarea infinită să eliberez blocaje emoţionale vechi şi m-a făcut să conştientizez cât de importantă este relaţia pe care o avem cu trupul nostru. Cum acesta ne spune totul despre noi şi emoţiile pe care le trăim. Ca să nu mă lungesc cu vorba te las să-l descoperi prin prisma propriei prezentări şi a clipurilor pe care le poţi viziona AICI: https://infinite8motion.wordpress.com/

„Despre mine?

Exist. Trăiesc. Experimentez și mă manifest simultan ca Ființă Umană. Îmi place pasiunea în tot ceea ce fac. Creativitatea simt că îmi definește libertatea ca ființă umană. Restul, vine de la Sine .

M-am născut cu cifra de 5 x 1 . Doar că a luat o parte bună din viață să mă obișnuiesc cu asta .. adică.. cu Măiestria Timpului.. adică.. , simt că mai sunt surprize .

Și acum sincer..

De ce Artele Marțiale?

Eul meu, a început autocunoaşterea esenţială prin prisma artelor marţiale chinezeşti – Wushu Kung Fu, stilurile externe. Fost practicant de sport de performanţă, Universul mi-a mulţumit atitudinea şi munca printre diverse titluri naţionale ,cu certificat de instructor Wushu ,

..și poate , cel mai preţios cadou: un titlu de campion european și  un titlu de vicecampion mondial, Wushu tradițional – China (luptă regizată cu partener). Asta pentru încurajare poate.. Frummos din partea Lui .

Desigur, recunoașterea este și va fi întotdeauna și spre persoanele – prietenii extrem de valoroși care au contribuit la astfel de rezultate. Aici m-am întâlnit cred prima oară cu valoarea muncii în echipă.

 Simultan, în acești ani (13) am studiat stilurile interne (Chen Taichi, Ki Aikido-stil japonez), și am rămas cu accent pe latura internă până în ziua de azi.

Urmează aprofundarea autenticității stilului intern, BaguaZhang.

Este o zicală din vremurile autentice a kung fu- lui, prin care se spunea: atunci vei deveni un luptător desăvârșit, când poți să și clădești (a contribui la vindecarea persoanei), nu doar să nărui (luptă).

Cu toții suntem luptători .. mda .. știu expresia cum rezonează. Rescriem: suntem artiști unici pe acest Glob Unic de Frumos, și ne străduim să însușim noi și noi variante de echilibru pe toate planurile.

.. astfel,încet, s-a format temelia și experiențele unice despre locomoție prin ”comorile” tradiționale chinezești.

Kinetoterapia – știința motricității umane.

Impulsurile primite din artele marțiale au avut ca rezultat să mă ”trezesc” la realitate și să aprofundez știința mișcării și spre reabilitarea acestui ”aparat prețios” în diverse afecțiuni neurologice , post – traumatice , deficiențe ale aparatului locomotor,profilaxie.

Experiențele mele terapeutice le-am acumulat în diverse patologii, atât la  Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, cât și în domeniul privat, prin care continui și în prezent.

Cum treceau anii și eu exersam pasiunea prin toate culorile date de viață, am absolvit cursuri de specialitate valoroase. Cel mai recent obținut aș aminti – Conceptul Vojta pentru adulți și adolescenți –principiile locomoției reflexe, ontogeneza.

 Pe dimensiunile mai invizibile cu ochiul liber, dar mai clare pentru auz, am ”călătorit ” cu dorința de a afla mai multe despre mine și misterioasa legătură între corp – minte –  suflet .. și hopa!! … lucrurile au început să se reorganizeze dintr-un haos (atunci ), ceva lin  conturat (azi) .

Am primit impulsuri de neprețuit prin Terapia Răspunsului Spiritual  şi Cursuri de Comunicare Conștientă și lista cu autoformarea în această direcție va ține toată viaţa, pentru a servi la arta de a trăi și înțelege dinamica continuă a corpului : mișcarea infinită a Univesrului oare? 

Azi știu deja. Am fost de comun acord cu Divinitatea pentru a însuși un astfel de echilibru. Cum spuneam la început ” Măiestria Timpului .. .. Restul, vine de la Sine”? Așa este.

Deci ”Oglinzile ”s-au reflectat în așa fel, încât a apărut o nouă imagine cu direcția spre ..∞:

Mișcarea Infinită. Ce este?

Tot ceea ce am experimentat și am trăit observând cu mintea și cu inima pe Mine și toți care s- au regăsit în  propriul corp prin puterea de a comunica Sinceritatea Sinelui. Verbal și Non Verbal. Dinamica manifestată prin corp a conștientului, sub și supra conștientului.

Ce avem: teorie? poate puțin , pentru rațional.

Ce sigur avem: multă trăire prin mișcari spontane. .. și!- pentru intuitiv!!

Ce îmbunătățim?

  • Spontaneitatea.
  • Intuiția.
  • Echilibrul prin corp spre toate planurile.
  • Respirația
  • Viteza de a percepe realitatea și a pune în acțiune și ceea ce poate n-am crezut că avem.  
  • Joc cu centrul de greutate și prin comunicare cu exteriorul, dar cel mai important, prin prisma interiorului!

Ascultă, observă, sincronizează mișcarea din interior. Sincer. Participi la acțiunea Sinelui .

Cu toții știm ”lucruri” .. oare simțim cine suntem?