De multe ori oamenii se simt ignorați și răniți de lipsa de comunicare a celor dragi dar asta nu înseamnă că aceștia nu îi mai iubesc.

Poate că nu este lipsă de comunicare ci doar perceperea diferită a timpului…

Pe vremea când eram cu toții copii, eam atât de asemănători. Bineînțles că nu puteam rămâne mici și neschimbați. Ne-am schimbat și se pare că toate aceste diferențe dintre noi ne distanțează.

Nu ne cunoaștem cu adevărat pe noi înșine și nici nu ne-am cunoscut până acum. Cum am putea cunoaște și înțelege pe altcineva dacă nu ne cunoaștem și nu ne înțelegem pe noi?!

”Toate obiceiurile, ideile și credințele tale au fost și vor rămâne un mister pentru mine. Poate că acest mister este și lucrul care mă ține legată de tine. Pentru că nesfârșită este dragostea mea pentru necunoscut, la fel de nesfârșită poate, ca dragostea ta pentru lucrurile materiale.

Și iubirea ta este un mister. Se spune că toți oamenii iubesc diferit dar poate că doar iubesc lucruri diferite. Tu îți iubești familia, țara, orașul, casa, amintirile frumoase, câteva obiecte pe care le deții și pe care le consideri speciale, iar toate aceste lucruri îți reprezintă toată viața.

Pentru ele faci tot deoarece ele îți transmit emotiile pentru care consideri că merită să trăiești. Fără ele ai fi ca și mort, pierderea lor te-ar distruge.

Pentru mine iubirea este același lucru cu FASCINAȚIA. Te iubesc pentru că stârnești în mine o mulțime de întrebări despre creație, viață, natura umană și în final mă faci să realizez că frumosul acestei vieți vine din dorința de a cunoaște. Te văd așa cum văd și lumea, cu o curiozitate de copil.”

Doi oameni care încearcă să se cunoască unul pe altul întâmpină dificultăți pe parcursul relației lor. Se presupune că în timp ajungi să îl înțelegi pe celălalt din ce în ce mai bine, însă se pare că cu cât te cunoști mai bine cu atât te înțelegi mai puțin.

”Cu cât omul devine mai familiar, cu atât se depărtează mai mult de ideal, de acea imagine a perfecțiunii.” Și zic eu, ajunge mai aproape de esența a cine este cu adevărat lepădându-se de sine.

Perle de gândire de la Thea citire… Cu citate dintr-o scrisoare adresată ȚIE… Nu am avut permisiunea de a publica întreaga scrisoare.