Nu, nu este o carte scrisă de Sandra Brown. Este o carte despre violența domestică foarte bine structurată de către psihologul clinic și terapeuta, Noelle Nelson.

De fapt „Relații periculoase” ajută la:

1. IDENTIFICAREA din timp a unui astfel de partener răspunzând la întrebarea: Cum îmi dau seama că o să fie violent după o perioadă de vreme?

și

2. CUM SĂ TE AJUȚI PE TINE ȘI PE CEI PE CARE-I IUBEȘTI când apare o astfel de problemă?

Semnalele unei viitoare violențe în cuplu sunt după autoare:

începuturile de tip prea repede și prea pasional – recomandă să adresăm întrebări despre trecut, să cercetăm și să cunoaștem persoana în timp.

sus pe piedestal – adică devii totul pentru abuzator. Cu alte cuvinte fără tine viața acestuia nu mai are rost. Practic tu îi aparții cu totul,  motiv pentru care vor relații intime (sexuale) cât  mai repede și vor permanență și exclusivitate. Recomandarea ei este să nu îți fie frică să spui NU doar de teama că vei pierde persoana respectivă. Când este dragoste adevărată lucrurile astea se întâmplă cu voința ambilor parteneri.

timpul tău este timpul lor – la începutul relației sunt atât de fermecători că nu îți dai seama că sunt de fapt total lipsiți de respect în ce privește timpul tău. La începutul unei relații respectul pentru intimitatea celuilalt trebuie să existe.

drepturile tale sunt ignorate – ei au dificultăți în a-și controla impulsurile și pot obține orice vor în orice moment.

Autoarea spune că este nevoie de doi oameni pentru ca să se creeze mediul pentru vilența domestică – un partener activ și unul pasiv.

Greșelile pe care le face cel pasiv sunt:

– iartă prea repede;

– nu impune limite;

– nu își apără drepturile;

– se lasă manipulat emoțional.

O sa închei cu alte câteva sugestii de la autoare:

– dacă nu îți place ceva din ce spune sau face partenerul poți să îi spui. Spune adevărul.

– spune clar ce îți place și ce nu să ți se facă.

POSESIVITATEA, vreau să fii împreună cu mine tot timpul și GELOZIA sunt semne ale unui abuzator.

CRITICA JIGNITOARE de asemenea.

Te las să citești această carte sau să o faci cadou unui prieten care are această problemă. Cu iguranță îți/îi va fi e ajutor.

O găsești AICI: http://www.amaltea.ro/relatii-periculoase

Folosește CODUL de reducere 0316,  de 20%  la orice produs de pe site-ul Editurii Amaltea în secțiunea “Adaugă comentarii la comanda ta”. Transportul este gratuit. Chiar dacă apare cost de transport (așa este setat programul editurii) la sosirea coletului se achită doar suma cărții cu 20% mai putin fără costuri de transport DOAR DACĂ se folosește codul 0316.