Am avut o perioadă anul trecut când pe Facebook, obişnuiam să mulţumesc in fiecare zi unei persoane dragi şi deosebite pe care viaţa mi-a scos-o în cale.  Am ales să fac cunoscute la cât mai mulţi oameni aceste minunate inimi, printr-un articol săptămânal. Aşa că ….

Încep seria articolelor din categoria  “Inimi minunate” şi astăzi voi vorbi despre Rozalia Bot, o ardeleancă tânără şi frumoasă din Salonta cu care am avut bucuria să mă întâlnesc şi să mă împrietenesc în cadrul evenimentului Femina-Oradea. Ca şi mine, Rozalia este unul dintre cei 8 mentori ai proiectului Femina 2015 despre care voi vorbi într-un articol viitor.

Prima interacţiune a mea cu Rozalia a fost la workshopul ei din care am aflat cum si-a realizat visul pe care îl avea în adolescenţă, acela de a fi designer.

Povestea sună aşa: A lucrat 13 ani în învăţământ în Salonta, însă de mica îi plăcea să deseneze şi să brodeze, lucru pe care îl făcea alături de mama ei. A avut o tentativă de a face Facultatea de Arte însă a rămas însărcinată şi a trebuit să renunţe. După un an şi trei luni şi-a închiriat un mic spaţiu, o bucătărie mică într-un fost restaurant şi acolo a început totul. Visul ei începea să devină realitate.

În workshop Rozalia ne-a adresat o întrebare: „Ce ar trebui să nu lipsească din garderoba unei femei?” Noi am răspuns clasic: rochia neagră, camaşa albă, accesoriile etc.

Răspunsul pe care ni l-a dat ea, m-a impresionat:”Bunul gust NU ar trebui să lipsească din garderobă.”

Ce am văzut eu dincolo de designerul de renume mondial?

Rozalia este o femeie pe cât de frumoasă, inteligentă şi puternică, pe atât de sensibilă, creativă  şi romantică.

Romantismul îşi pune amprenta şi în creaţiile ei vestimentare. Găseşti AICI:

http://www.rozaliabot.com/ro   cele 18  rochii din colecţia “Hibernus Queen” care  a fost prezentată la New York anul acesta pe podiumul din Lincoln Center alături de alţi renumiţi designeri ai lumii, o colecţie care a fost făcută în doar trei săptămâni.

M-a uimit modestia acestei femei minunate şi faptul că deşi are comenzi din întreaga lume şi poate din punct de vedere financiar să locuiască oriunde îşi doreşte pe acest pământ, a ales sa îşi trăiască viaţa în oraşul ei drag, Salonta,  împreună cu soţul şi cei doi copii.

Rozalia este unul dintre motivele pentru care sunt mândră că sunt româncă. Mulţumesc, draga mea.

Mai multe din creaţiile Rozaliei, poţi găsi aici:

http://www.rozaliabot.com/ro/products

Acesta este unul dintre articolele pe care ar trebui să le citească cât mai mulţi români. Aşa că nu te sfii ca să îl dai mai departe.

 

sursa foto