De ceva vreme mă uit cu uimire în oglindă și mă tot gândesc că doar doi ani mă mai despart de frumoasa vârstă de 40 de ani.

Îmi privesc trăsăturile chipului, ridurile de expresie și mă întreb ce am făcut în toți acești ani de viață și ce urmează să mai fac?

Câte măști am purtat, câte roluri am jucat? Ce am învâțat, ce am uitat? Ce am pierdut, ce am câștigat? Ce m-a bucurat, ce m-a durut? Cine am fost, cine sunt și cine voi deveni?

Nu putem ști ce ne aduce ziua de mâine. Nu putem ști ce se va întâmpla cu noi și viața noastră în secunda următoare. Viața este într-o continuă mișcare, într-o continuă transformare.

Și cel mai teamă ne este de schimbare. De fapt nu schimbarea ne sperie ci necunoscutul. Nu știm cum și ce o să fie.

Să îmbrățișăm necunoscutul!

Am trăit de-a lungul vieții mai multe momente de schimbare. Unele schimbări au fost majore altele, aparent minore însă la fel de importante.

Și cele mai grele schimbări dar cu cele mai mari rezultate au fost cele interioare. Acolo este munca cea mai grea. Munca cu tine însuți.

Cred că pentru a trece mai ușor prin schimbare poți face pașii următori:

Ia o decizie

Indiferent de unde ești acum și de teama de necunoscut. Gândește-te la ce îți dorești cu adevărat de la tine, de la viață. Poate ai pus prea mult pe primul plan pe ceilalți și ai uitat de tine iar acum a venit momentul să te reîntorci la tine. Poate nu te mai simți confortabil la actualul loc de muncă și a venit momentul să faci o schimbare. Știu că intervine frica. Frica se naște din prea multă judecată (Mă apropii de pensionare, cine mă mai angajează la varsta asta?) Când faci o alegere Universul lucrează totdeauna în favoarea ta. Îți va aduce situațiile și oamenii de care ai nevoie pentru a înfăptui acea schimbare. Schimbarea poate fi dureroasă la început mai ales când alegi să pleci dintr-o relație disfuncțională sau care și-a încheiat misiunea (Orice tip de relație: de prietenie, de iubire, de afaceri, de familie).

Decizia aduce cu sine claritate în gândire, pace și bucurie… Deci..

Fii curajos!

Curajul este dat de puterea inimii. Pentru asta este nevoie să privești atent la ceea ce simți, la ceea ce îți spune corpul tău când te gândești la schimbarea respectivă.

ACȚIONEAZĂ! T. Harv Eker spunea șă acționăm în pofida fricii!

Curajul are legătură și cu acceptarea a ceea ce este și înțelegerea faptului că este nevoie să mergi mai departe, nu să rămâi blocat unde ești acum.

Ai încredere!

Ai încredere în tine, în Dumnezeu! Nu ești singur, iar ceea ce o să vină la tine este ceea ce ai nevoie în momentul acela. Dacă te uiți în natură ai să vezi că păsările nu își fac griji pentru ziua de mâine și totuși Universul le aduce în cale tot ceea ce au nevoie pentru supraviețuire.

Credința este cel mai bun aliat al tău într-un astfel de moment.

Bucură-te!

Nu uita să te bucuri de schimbare, să o sărbătorești. Bucuria este o formă de recunoștință. Îi spui lui Dumnezeu:”Sunt pregătit să primesc tot ceea ce trimiți acum către mine.”

Orice schimbare este o binecuvântare. Vremurile pe care le trăim la nivel socio-politic și individual sunt semne de schimbare. De schimbare de paradigme/ conștiință, norme, statut, bunăstare. Toate se întâmplă spre binele nostru, spre evoluția noastră ca specie.

Doamne ajută la o evoluție cât mai rapidă a mea, a ta, a fiecăruia dintre noi!

Îți doresc schimbare ușoară și mult curaj!